مکان کسب وکار
مکان کسب وکار در گذشته برای رونق کسب وکار بسیار موثر بود، اگرچه اکنون وضع تغییر کرده است؛ باز مکان کسب وکار برای بعضی از مشغل می تواند تعیین کننده باشد. در چند مقاله قبلی به بررسی ساخت کسب وکار خانوادگی پرداختیم.
در مقاله ای با عنوان :
کسب و کار کوچک خانگی خود را مطابق مراحل زیر با صبر وپشتکار وامید به خدا راه اندازی کنید، ۶ مرحله راه اندازی یک کسب وکار را نام بردیم. برای اطلاع از مراحل فوق به آن مراجعه نمایید.

مکان کسب وکار
در مقاله ای دیگر با عنوان:
کسب و کار کوچک خانگی یکی از راهکارهای جدی برای رفع بیکاری ست ؛ مرحله اول راه اندازی یعنی:
- تصمیم گیری
- و انتخاب نوع کسب وکار را
بررسی کردیم ودر مورد چهار خانه یک تصمیم گیری درست صحبت نمودیم. اگر آنرا مطالعه نکرده اید برای مطالعه به سایت آموزش خانواده راویژ مراجعه فرمایید.
مرحله دوم راه اندازی کسب وکار را در مقاله؛ اسم برند ایرانی برای انتخاب نام کسب وکار ، مورد بررسی قرار دادیم. در این مقاله به بیان مرحله سوم راه اندازی کسب وکار یعنی انتخاب محل مناسب برای کسب وکار می پردازیم.
مکان کسب وکار در کسب وکارهای خانوادگی
بسیاری از کسب وکار های سنتی به مکان کسب وکار خاصی برای انجام وظایف شغلی خود نیاز دارند. در این نوع از مشاغل میزان درآمد رابطه مستقیمی با مکان کسب وکار و محل شغل دارد. مثلا طلا فروشان برای خرید وفروش جنس خود باید در بهترین وشلوغ ترین وامنترین نقطه بازار مکان کسب وکار خود را انتخاب کند ، در غیر این صورت از قافله درآمد چند میلیاردی در سال از قافله عقب می افتد.
در قدیم اغلب مشاغل به چنین بازارهای وابسته بودندمانند:
- بازار آهنگران
- بازار پارچه فروشان
- بازار کفش فروشان و… .
این وضعیت اکنون هم در مشاغل سنتی رواج دارد، اما این حالت برای بسیاری دیگر از مشاغل متفاوت است. کسب وکارهای خانگی و کسب وکارهای خانوادگی هر دو می توانند از ظرفیت هر دو نوع استفاده کنند.
برای توضیح بیشتر در مورد نقش مکان کسب وکار در کسب وکارهای خانگی وخانوادگی به بیان تعریف این دو وتفاوتهای آنها می پردازیم.
تعاریف و تفاوت ها ی کسب و کار خانگی وخانوادگی
این دو نوع کسب وکار شباهت های بسیاری دارند به طوریکه بسیاری این دو را یک نوع به حساب می آورند. اما با دقت در تعریف آنها می توان به نکته ظریف تفاوت بین آن دو دست یافت.
به هر نوع کار اقتصادی مجاز در خانه که با استفاده از امکانات و وسایل ساده راه اندازی می شود، کسب وکار خانگی می گوییم مانند:
- بافتنی دستی
- خیاطی و …؛ .
و کسب وکار خانوادگی به کسب وکاری گفته می شود که افراد یک خانواده وخویشاوندان آن را تشکیل می دهند؛ مانند:
- پرورشی ماهی
- نساجی
- الی بافی
- تهیه وبسته بندی مواد؛
با دقت در تعریف این دو می توان نتیجه گرفت که کسب وکار خانگی از قدمت بیشتری برخوردار وبا وسایل ساده ای هم قابل اجراست وهمچنین افراد شاعل لزوم قوم وخویش نیستند.
برعکس کسب وکار خانوادگی جزء مشاغل جدیدتر به شمار می روند و و سایل کار مدرن تر وجدیدتر هستند وشاغلان در این نوع کسب وکار الزاما عضو یک خانواده و یا فامیل هستند.
مکان کسب وکار هردو نوع حتما در منزل قرار دارد. البته در موارد استثنا می توان مکان را به مراکز شلوغ منتقل کرد وحتی می توان بعضی از اقسام خدماتی این مشاغل را روی اینترنت انجام داد که فارغ از بحث مکان هستند ویا می توان گفت مکان اجرای آنها روی اینترنت است.
در قسمت بعد چهارمین مرحله راه اندازی کسب وکاریعنی تعیین واستخدام نیروی کار مورد نیاز را بررسی خواهیم نمود.