ترکیب تجربه وتکنولوژی(ت ت ت)
بسیاری از افراد به اهمیت تجربه در زندگی باور دارند.بنابراین بهره گیری از تجربه های زندگی دیگران به موفقیت زود هنگام افراد کم تجربه تر کمک می کند.برای استفاده از تجارب فوق باید تلاش مناسب صورت بگیرد.انتقال تجربه هدیه خوبی به فرد است. کسانیکه تجربه ای دارند خوب است که آن را به دیگران منتقل کنند. فرایند انتقال تجربه از فرد با تجربه به فرد آماتور همیشه آسان نیست. گاهی هر دو نفر باید تلاش خود را مضاعف کنند.
گاهی ممکن است در این فرایند انتقال ، مشکل ایجاد شود . نمونه این نوع مشکل زمانی است که فرد باتجربه بیش از حد بر تجارب خود تاکید کند و در مقابل فرد جوان تر براهمیت تکنولوژی پافشاری کند. در چنین جوی موفقیت افراد دچار سستی می شود .
اهمیت تجربه در زندگی
برای پی بردن به اهمیت تجربه در زندگی علاقمندان می توانند در زمینه های موضوعات زیر به تحقیق ومطالعه بپردازند:
- تجربه های زندگی دیگران
- بزرگترین تجربه زندگی بزرگان
- تجربه های زندگی بزرگان
- مهمترین تجربه زندگی
- تجربه در زندگی
- مفهوم تجربه
- تجربه های جدید
- انتقال تجربه

اهمیت تجربه در زندگی
انتقال تجربه
واقعیت این است که موفقیت در هر کاری نیاز به دو بال تجربه وتکنولوژی روز دارد.مخصوصا امروزه که زندگی بدون وسایل جدید روز دنیا برای بسیاری از افراد سخت شده است.
در دهه های گذشته مثلا دهه ۴۰ و ۵۰ شمسی وحتی دهه شصت که دوره جوانی بنده وهم سن وسالان من بود،تکنولوزی نسبت به اکنون بسیارمحدود بود.تکنولوزی در آن دوران بسیار ساده بود.
امروزه تقریبا همه چیز تغییر کرده است. هم امکانات وابزارهای یادگیری وهم یادگیری وکسب علم ودانش شامل این تغییرات شده است .
در گذشته بسیاری از علوم وفنون ودانش ها ویادگیری ها با آزمایش وخطا صورت می گرفتند. اما امروزقسمت عمده نقش آزمایش وخطا به تکنولوژی های جدید داده شده است.
درگذشته افراد اگر می خواستند مهارت یا فنی یاد بگیرند،لازم بود آنرا بارها وبارها انجام دهند.گاهی بطور مکرر شکست می خوردند تا در نهایت پیروز میشدند.بسیاری از هم دوره های من با این روش زندگی کردیم وموفق هم شدیم .
با همین روش تلاش وکوشش مستمر توانستیم گلیم زندگی خودرا از آب بیرون بکشیم ویک زندگی متوسط برای خود فراهم نماییم.
تجربه های جدید
انتقال تجربه یک جاده دو طرفه است . اگر افراد میانسال و پا به سن گذاشته مسئول انتقال تجربه زندگی خود هستند ، جوانان هم مسئول انتقال دانش تکنولوژی روز به بزرگتر ها هستند.
این افراد جوان می توانند فرزندان یک خانواده باشند ویا افراد متخصصی که در رشته فنی ومهارتی صاحب تجربه شده اند. هرکسی که تجربه جدیدی ناشی از آموزش فنآوری های جدید دارد می تواند ناقل تجربه باشد.
من بسیاری از نکات مربوط به تکنولوژی وعلوم جدید را از جوان تر ها یادگرفته ام . اینترنت وشبکه های اجتماعی نمونه این انتقال تجربه است.من بسیاری از نکات آنرا از فرزندان و شاگردان خود یاد گرفتم.
این یک واقعیت است که همه چیز دچار دگرگونی شده است.روش های مربوط به یادگیری وکسب مهارتها وفنون هم از این قانون جدا نیست.
یادگیری کسب وکار هم تغییر کرده است. دراغلب مشاغل ورشته های شغلی تکنولوژی روز،عرصه را بر افراد سنتی وغیر مدرن تنگ کرده است.
بعضی ازفنون ومهارتهای که صاحبان مشاغل از گذشته به همراه خود دارند کهنه شده است.حداقل اینست که یادگیری های آنها در دنیای جدید مشاغل به تنهایی کاربرد زیادی ندارد.
حتی دربعضی کسب وکارها مهارتهای گذشته کاملا قدیمی شده وعملا کارایی خود را از دست داده اند.اما در تعدادی دیگر از رسته های شغلی ،مهارتهای شغلی توانسته پا به پای تکنولوژی نو رشد کند.این گروه در اغلب موارد از قابلیت های جدید شغلی این علم بهره گرفته است.
این متخصصان با ترکیب دوموضوع مهم یعنی تجربه وتکنولوژی به اوج قدرت رسیده اند.در واقع ترکیب تجارب زندگی موفق چنددهه آنها با اصول علوم جدید قابلیت های کاری آنها رابرجسته کرده است.

تجربه های زندگی
موفقیت دو بال دارد :
- تجربه
- تکنولوژی
کسب وکارهای که با دو بال تجربه وتکنولوژی مجهزند،نه تنها از خطر حذف شدن در امان هستند بلکه ازکسانیکه تنها یکی از این بالها را دارند بسیار موفق ترند.
کسب وکارهای آموزشی از جمله مشاغلی هستند که توانسته اند تکنولوژی روز دنیا را به استخدام خود درآورند.افراد باتجربه وموفق این گروه توانسته اند،از ترکیب تجارب خود ویادگیری فنون وعلوم جدید به موفقیت روز افزون دست یابند.
نمونه این افراد بسیار ند که مسیر را شناخته اند ودرچشم انداز آن در حرکت هستند.این افراد به دلیل اینکه از یک طرف به کوله باری ازتجارب زندگی وشغلی مجهزند واز طرف دیگر امکانات روز را در ختیار دارند می توانند، منبع ومرجع مناسبی برای دیگران باشند.
هرمشاغلی که بتوانند خودرا با علم روز سازگارکنند، میتوانند ماندگاری خود را تضمین نمایند.اگربا دقت دنیای مشاغل را نگاه کنیم ، می بینیم بسیاری از کسب وکارهای امروز که حاصل ترکیب تجربه وتکنولوژی هستند موفق هستند .
این موفقیت آنها در سایه استفاده علم از تجربه بوجود آمده است. علم را بنگاههای علمی ودنیای مواج اطلاعات سرریز کرده تا امواج آن همه را بگیرد .
اما تجربه حاصل صدها وشاید هزاران آزمایش وخطای است که افراد انجام داده اند تا به نتیجه رسیده اند واکنون به راحتی در اختیار دیگران قرار می دهند.
برای تاکید براهمیت تجربه وتکنولوژی کلمه تتت را ابداع کردم
- ترکیبت تجربه وتکنولوژی روند توسعه وبه روز رسانی اغلب کسب وکارها را فراهم کرده است.
- بنده اصطلاح ت ت ت (تتت) رابرای ترکیب تجربه وتکنولوژی پیشنهاد می کنم تا تاکیدی باشد بر لزوم آشتی این دو بال پرنده موفقیت در عرصه زندگی.
- براین نام گذاری تاکید می کنم تا پافشاری کنیم بر تغییر درباورهای شغلی کهنه وقدیمی غیر کارآمد از یک طرف، وباوربه نقش تجارب گذشته در ذهن نیروهای جوان وبه روز وآماده ورود به دنیای کسب وکار.
- ت ت ت تاکید دارد بر اهمیت تجربه در زندگی برای جوان تر ها وهمچنین تاکید داردبر نقش مهم تکنولوژی بر زندگی بزرگترها واهمیت استفاده ازتکنولوژی در زندگی آنان.
- به نظر من (ت ت ت )ترکیب دو بال تجربه وتکنولوژی باعث می شود که کسب وکارهای قدیم وجدید (کهنه ونو) به پرواز درآیند وچشم انداز تازه تر وروشن تری به افراد بدهندتا زودتر به موفقیت برسند ودچار رکود وشکست نشوند.
- برای موفقیت در کسب وکار وشغلی فعلی خود لازم است روز به روز به آموزش های خود اضافه کنیم .
- به روز بودن یکی از مولفه های مهم تاثیر گذار بر پیشرفت است.اما نباید از تجارب دیگران غافل ماند.
- بسیاری از مهارتها ونکته های شغلی نیاز به یادگیری دارند.
- خبر خوب یا بد آنست که این نکته ها اغلب در آموزش های رسمی وعمومی درکلاس ها وسمینارها ارائه نمی گردند.
به قول مدرسان دنیای وب واینترنت امروز ،افراد درکلاس وسمینار برگه تقلب ها را برای شاگردان رو نمی کنند. افراد موفق هر شغل نکات کلیدی پیشرفت درکسب وکار خودرا درصندوقچه راز نگهداری می کنند.
این افراد مسائل ریز شغل خودرا به شاگردان منتقل نمی کنند واگرهم تصمیم به این کار داشته باشند مقدار خیلی کمی را ارائه می دهند.
دربازارمشاغل امروز هم از تجارب گذشته گان به خوبی استفاده می کنند.یک مثل قدیمی می گوید: استاد هیچگاه آخرین فن را به شاگرد آموزش نمی دهد چون احتمال دارد روزی به رقیب او تبدیل گردد.
درچنین روزی استاد برای برتری بر شاگرد به فن اصلی نیاز دارد.این مضمون امروز هم کاربرد دارد.بعضی از افراد آخرین حربه ها وفنون شغلی خود را به راحتی در اختیار دیگران نمی گذارد.این افراد حاضر نیستند تجارب خود را منتشر کنند.
کسانیکه چنین دیدگاهی دارند از درآمدوثروت عظیمی که اعتماد کردن مردم به آنها می هد محرومند.این افراد چه مربوط به نسل جدید وبه روز باشند وچه از تبار نسل باتجربه.
باید همه ما سعی کنیم به نکات کلیدی در کسب وکار خود دست پیدا کنیم .بعد از رسیدن به موارد فوق آن را آزمایش کنیم وآخرین تغییرات را در آن انجام دهیم. آخرین آموزش های لازم را ببینیم ونواقص احتمالی را رفع کنیم .
زمانی که مطمئن شدیم به تجربه خوبی دست پیدا کرده ایم آنرا در اختیار دیگران هم قرار دهیم.این کار علاوه بر اجر معنوی بر رشد کسب وکار ماهم تاثیر مثبت دارد.
این تجارب در بعضی کسب وکار ها شایان توجه بیشتری است.مشاغل آموزشی یکی از آنهاست.اطلاعاتی که ناشی از تجربه وسابقه کار باشد بهترین محتوااست وباید دقت شایسته روی آن انجام گیرد.
بسیاری از افراد سعی می کنند مهارتها وریزه کاری های شغلی خودرا به روش آزمایش وخطا انجام دهند.در این روش فرد برای گرفتن جواب سوالات خود راه ها ومسیرهای گوناگونی را طی می کند وگاهی هم به نتیجه نمی رسد.
این روش در گذشته شاید جزء روش های خوب بود اما امروز در رده های پایین قرار دارد. به جای آن افراد استفاده از تجارب همدیگر را بر می گزینند چراکه زودتر به نتیجه می رسد.
این کار یکی از بهترین روش های یادگیری است.چون استفاده از تجارب دیگران از طرفی باعث مدیریت زمان فرد شده واز طرف دیگربه جای عقل فردی به عقل جمعی متصل شده که اعتماد به آن بیشتر است.
در مجموع یادگیری حاصل از تجارب دیگران عمیق تر وپایدارتراست مخصوصا اگر با تکنولوژی روز ترکیب شده باشد.
در نتیجه بحث می توان نکات مهم را در چند بند خلاصه نمود:
افراد به اهمیت تجربه در زندگی باور دارند. همچنین تجربه های زندگی دیگران باعث رشد سریع افراد می شود. البته انتقال تجربه یک جاده دوطرفه است . افراد میانسال وجوان هر دو در آن به انتقال تجربه مشغولند. کسانیکه تجربه ای دارند خوب است که آن را به دیگران منتقل کنند. فرایند انتقال تجربه از فرد با تجربه به فرد آماتور همیشه آسان نیست. گاهی هر دو نفر باید تلاش خود را مضاعف کنند.
موفق باشید ناجی هدایتی
4 دیدگاه
رضا مرادی
پایه دوازدهم ماشین های الکتریکی هستم
تارا کریمی
خیلی خوب بود ممنون
جواد
شریک شدن در تجربه دیگران بهترین راه یادگیری است من خیلی از این مطلب یادگرفتم
ناجی هدایتی
بلی واقعا گول گفتید. مخصوصا اگر ترکیب تجربه وتکنولوژی را باهم بکار ببریم بسیار موثر خواهد بود.