چگونه ایده های پولساز را شکارکنیم؟
یکی ازسوالات مراجعان من در مورد ایده های پولساز است. همانطوریکه احتمالا می دانید من مشاورهستم. دانش آموزان من در جلسات مرتب ایده های پولساز را مطرح می کنند. وقتی برای مشاوره شغلی به من مراجعه می کنند، اولین حرفشان در این زمینه است که چه رشته ای را انتخاب کنم که به درآمد خوب برسم؟ چگونه یک ایده خوب پیدا کنم؟
بسیاری از کسانی که درطول سه دهه گذشته برای مشاوره شغلی وهدایت تحصیلی شغلی به من مراجعه کرده اند، در پی این هستند که یک فکر جدید ویک ایده جدید برای آینده شغلی خود پیدا کنند،تا به درآمد خوب برسند. اغلب این عزیزان بدون توجه به ایده های که در رشته تحصیلی خودشان وجود دارد دنبال روش های نو شغلی هستند.
تمثیل ایده سازی
مثل مراجعان شغلی من دقیقا مثل معروف آب در کوزه ما تشنه لبان می گردیم / یار در خانه و ما گرد جهان می گردیم است. افرادی که دنبال ایده های پولسازدراتاق های مشاوره مدارس ودانشگاه ها ومراکز مشاوره شغلی خصوصی می روند، به این نکته توجه ندارند که کتابهای درسی آنها ورشته تحصیلی آنها منبع اصلی چنین ایده های هستند.
دراین مطلب از آموزش خانواده راویژ دوست دارم به گوشه ای از ایده های پولسازی اشاره کنم که دانشجویان ودانش آموزان می توانند ازکلاس خود دریافت نمایند. فهرست مطالب این بخش را به این شرح ارائه می دهم:
- بازارچه کسب و کار دانش آموزی
- کار پاره وقت برای دانش آموزان
- کسب درآمد هنگام تحصیل
بازارچه کسب و کار دانش آموزی
در مقدمه بحث عرض کردم که اغلب دانش آموزانی که به من مراجعه می کنند دنبال ایده های پولساز برای راه اندازی کسب وکار می گردند. شاید این سوال برای شما پیش که مگر دانش آموز غیر از بحث درس خواندن وروش مطالعه و کاهش اضطراب موضوع کسب وکار را هم با مشاور درمیان میگذارند؟
باید عرض کنم که بلی؟

ایده های پولساز
با توجه به اینکه بنده ی بیش از سه چهارم از عمر خودرا در مدارس فنی یعنی هنرستانها وکاردانش گذرانده ام، به یقین تفکر بسیاری از مراجعان مشاوره در چنین مدارسی موضوعات شغلی وکسب وکار است.باز احتمالا به فکرتان رسیده که چرا من گفتم سه چهارم از عمر خود را در هنرستان صرف کرده ام.
چند ثانیه تفکر کنید به جواب این معمای ساده می رسید.
بلی درست است! من ۳۰ سال در این مدارس کار آموزشی کرده ام و۴ سال هم دانش آموزن وهنرجوی هنرستان بوده ام. به خوبی نوع نگاه هنرستانی ها را به تحصیل وشغل درک کرده ام. ایده های پولسازی رویای یک هنرستانی ترقیخواه است.
ایده بگیرید!
ایده گرفتن از بازارچه کسب و کار دانش آموزی یکی از بهترین روش های برای کشف ایده های پولسازی است. دراین طرح که در مدارس مخصوصا متوسطه اول اجرا می شود. دانش آموزان دریک روز خاص یا هفته خاص دست ساخته ها ومحصولات وتولیدات خودرا به مدرسه می برند ودر قالب یک نمایشگاه یا بازارچه به معلمان ودانش آموزان دیگر می فروشند.
بعضی از مراجعان من در چنین مکانهای ایده های پولساز خودرا پیدا کرده اند. شما هم می توانید از چنین مواردی الگو بگیرید وایده های متناسب با رشته تحصیلی خودرا کشف کنید.
ایده های پولساز درکار پاره وقت برای دانش آموزان
کار پاره وقت هم یکی دیگر از منابع کشف ایده است. یادش بخیر زمانی که من وهم سن وسالهای من محصل بودیم.تابستانها برای پیدا کردن کار روان شهرهای بزرگ می شدیم. در آن دوره فقط افراد تیز هوش ایده های پولساز برای کسب وکار داشتند.
امروزه در کارپاره وقت ایده های زیادی وجود دارد.فقط کافی است فرد کمی به محیط کلاس ونظرات همکلاسی های خود توجه کند.اگر از یک هنرجو بپرسید تابستان چکارکردید، درمی یابید که بسیاری از آنان مشغول کار بوده اند.
بعضی از این کار ها جزء ایده های پولساز محسوب می شوند. مثلا یکی از مراجعان من تعریف می کرد که در تابستان در باغ میوه کار کرده و از حرف های باغبان ایده گرفته بود تا برای درختان چتر میوه تولید کند. من هم تایید کردم که این یکی از ایده های پولساز است و او را راهنمایی کردم تا بتواند آنرا اجرایی کند
کسب درآمد هنگام تحصیل
مشورت با همکلاس ها در مدرسه هم می تواند منبع کشف ایده باشد. من یک مورد دیگر معرفی می کنم که دانش آموز چگونه توانست از دوستش ایده دریافت کند. مراجعم تعریف کرد که دوستش در بازار فروش تخت نرد است. پدر دوستش استاد کار مهاری بود ودوست او فروشنده پدرش.
به من مراجعه کرد. گفت می خواهم فروش تخت نرد های اصل استادکاران ماهر را به صورت اینترنتی بفروشم واز من نظر خواست.به نظرم جزء ایده های پولساز بود واورا راهنمایی کردم تا چه کار کند وچگونه شروع کند که شکست نخورد.
این دانش آموز همزمان و هنگام تحصیل شروع به کسب درآمد کرد تا بعد از اتمام تحصیل بیزینس خود را به کل کشور تعمیم دهم.