کسب و کارخانوادگی
کسب و کارخانوادگی همیشه وجود داشته است. این الگودر گذشته بیشتر رواج داشت.اکنون چند سالی است که کسب و کارخانوادگی مجددا در کانون توجه بعضی از کارشناسان شغلی وخانواده ها قرار گرفته است.یکی از مشکلاتی که والدین واغلب دانش آموزان بارها وبارها از من پرسیده اند واکنون هم می پرسند بازار کار رشته های تحصیلی وروش های ایجاد اشتغال برای خود وخانواده شان می باشد.

کسب و کارخانوادگی
من همیشه سعی کرده ام تا با زبانی ساده بازار کار وروشهای جذب شدن به بازارکار را برای آنها خانواده ها ودانش آموزان شرح دهم.با توجه به این نکته که حدود ۲۷ سال از خدمت من به عنوان مشاورهدایت تحصیلی شغلی در هنرستان های کاردانش وفنی حرفه ای صرف شده تجربه قابل توجه در زمینه راهنمایی ومشاوره شغلی به دست آورده ام.
در این مقاله سعی می کنم انواع کسب وکارها را معرفی کرده و کسب و کارخانوادگی را با حوصله بیشتری توضیح دهیم تا دانش آموزان ووالدین با نگاه جدیدتر وبه روزتری نسبت به بازار کارجدید برای خود به تحقیق وپژوهش بپردازند.
انواع روش های کسب درآمد برای خانواده
کسب درآمد جزء ضروری زندگی خانوادگی است. هیچ خانواده ای بدون درآمد قادر به ادامه زندگی نیست.گرچه مسئولیت اصلی کسب درآمد در خانواده برعهده سرپرست خانواده است،اما اغلب سایر اعضای خانه هم در این امر شرکت دارند.مخصوصا در این دوره که بارسنگین مخارج خانواده برگردن نان آور خانواده سوارشده است،این وظیفه بیشتر احساس می شود درنتیجه کسب و کارخانوادگی می تواند راهگشا باشد.
بعضی از خانواده ها واقعا به کارهمه اعضای خانواده نیاز مند است.مثلا در یک خانواده کارگری یا کارمندی یا تک حقوق این همکاری به خوبی احساس می شود. همه خانواده های مسمتری بگیربدون درآمد جانبی صد در صد به اشتغال سایر اعضای خانواده نیازمند هستند. توجه به کسب و کارخانوادگی در این مجموعه ها بیشتر احساس می شود.
انواع کسب و کار
طبقه بندی های متفاوتی برای کسب وکارارائه شده است. دراین مقاله دو نوع از مهمترین طبقه بندی های کسب وکار را ارائه می دهیم. یک طبقه بندی جامع و کامل، کسب و کار را به ۶ گروه ذیل دستهبندی نمود:
۱- کسب و کار خدماتی
۲- کسب و کار بازرگانی
۳- کسب و کار تولیدی
۴- کسب و کار مختلط
۵- کسب و کار اینترنتی
۶- کسب و کارخانوادگی (خانگی)
دریک طبقه بندی دیگر، کسب و کارها را به ۵ دسته زیر گروه بندی کرده اند :
۱- کسب و کار تک مالکیتی
۲- شراکت
۳- شرکت سهامی
۴- شرکت با مسئولیتهای محدود (LLC)
۵- شرکت تعاونی
کسب و کارخانوادگی (خانگی) چیست؟
کسب و کارخانوادگی از قدیم الایام وجود داشته است. اکنون عده ای اصرار دارند آنرا زیر مجموعه کسب و کار اینترنتی قلمدادکنند. در کسب و کارخانوادگی افراد که فرصت بیشتری در منزل دارند، میتوانند از طریق اینترنت به فروش محصولات خود یا ارائهی خدماتی که در توانشان است به صورت اینترنتی اقدام کنند.
کسب و کار خانگی به صورت سنتی هم وجود داشته است که میتوانیم به تولید و فروش مربا و ترشی توسط زنان خانهدار اشاره کنیم. اما با ورود اینترنت، شکل سنتی این مشاغل در مورد روش عرضهی محصولات تغییر کرد و فروشها به صورت آنلاین شد. کارهای بیشماری را میتوان جزو فهرست مشاغل خانگی آورد. نمونه های زیر انواعی از کسب و کارخانوادگی هستند:
- ساخت و فروش انواع صنایع دستی
- تولید محتوا
- ترجمه متون
- فروش پوشاک و کیف و کفش
- حتی غذای خانگی
از مزیتهای کسب و کار خانگی هم لازم نبودن سرمایه زیاد و امکان کنترل زمان و مکان است. بسیاری از صفحههای فروش محصولات اینستاگرامی و کانالهای تلگرامی توسط افرادی اداره میشود که از خانه مبادرت به فروش محصولاتشان میکنند. این خلاصه ای از کسب و کارخانوادگی بود. در مقاله بعدی نقش هرکدام از اعضای خانواده را در کسب و کار خانگی بررسی خواهیم کرد.در مقالات دیگری هم سایر کسب و کارهای دیگر را معرفی خواهیم نمود.